Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Μια βραδιά με τιμές και μηνύματα!

Μια υπέροχη βραδιά γεμάτη μηνύματα ήταν η Κυριακή με τον κ. Αχλαδιώτη , πριν την έναρξη της μικρής γιορτής που διοργανώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του νησιού, να περνάει μηνύματα  ενότητας και ελληνικού ήθους αφού πρώτα ευχαρίστησε έναν έναν όλους όσους τίμησαν την βραδιά με την παρουσία τους. Αρχικά ευχαρίστησε τον σύλλογο βρακοφόρων Κρήτης επισημαίνοντας τη σημαντικότητα της παρουσίας τους στο νησί ειδικά τη μέρα ετούτη καθώς συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την πρώτη απελευθέρωση του Καστελλορίζου από τους Τούρκους και συνέχισε στέλνοντας τα χαιρετίσματα του στην αδελφή Κρήτη όπως την αποκάλεσε. Φυσικά δεν ήταν δυνατόν να μη γίνει αναφορά για τα δύσκολα χρόνια που βιώνουμε λέγοντας τα εξής: '' Οταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι σαν μια γροθιά και προσπαθήσουμε, θα τα καταφέρουμε και θα περάσουμε αυτή την κρίση που διανύουμε'' .
 Στη συνέχεια απευθύνθηκε στον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Νοτίου Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής κ.Σπιλάνη  ο οποίος ήταν πάντα πρόθυμος να βοηθήσει λέγοντας τα εξής: ''Από την πρώτη στιγμή που αναλάβατε στο Υπουργείο κατάλαβα με τι άνθρωπο είχαν να κάνω... Ένιωσα όλες σας τις αγωνίες σας στα προβλήματα που έχουμε στο Καστελλόριζο. Όσες φορές σας πήρα τηλέφωνο και μπορούσε να βρεθεί λύση είτε στο ακτοπλοϊκό είτε στην ύδρευση ήσασταν πάντα δίπλα μας και ελπίζω να έχω τη βοήθεια σας και στο μέλλον''.
Τέλος προχώρησε σε ένα σύντομο χαιρετισμό της αντιπεριφερειάρχη κ. Λιτσα Φτακλάκη η οποία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του με σκοπό να ενημερώσει τους κατοίκους για το θέμα του τουρισμού και κλείνοντας ευχαρίστησε τις ένοπλες δυνάμεις στο πρόσωπο του διοικητή κ. Λαγογιάννη τονίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά τους στο νησί αλλά και την σπουδαιότητα της παρουσίας τους στο μικρό Καστελλόριζο. Φυσικά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον γνωστό στην Κρήτη παρουσιαστή πετυχημένων εκπομπών κ. Γιώργου Βιτώρο που συνόδεψε την αποστολή με το συνεργείο του TV CRETA.
 Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του συλλόγου Βρακοφόρων που απάντησε στα λόγια του δημάρχου λέγοντας πως ήταν υποχρέωση τους να δώσουν το παρών τη μεγάλη ετούτη μέρα και τελείωσε με την μαντινάδα: Όπου κι αν πάει ο Κρητικός , ακόμα και στον Άρη νιώθει την υποχρέωση το βάρος του μπροστάρη.
Στη συνέχεια ο δήμαρχος χάρισε στον πρόεδρο του συλλόγου κ.Στέλιο Κιαγιαδάκη βιβλίο με τις ομορφιές του Καστελλόριζου όπως και στον συνταξιδιώτη του κ Γιώργο Βιτώρο από το TV Creta. Αναμνηστική πλακέτα απένειμε και ο πρόεδρος των βρακοφόρων στον κ. Αχλαδιώτη και λάφυρο στον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Σπινάλη λέγοντας του μια μαντινάδα: Η Κρήτη την Ελλάδα μας πάλι θα σώσει τώρα,θα δώσει τα πετρέλαια να ξεχρεώσει η χώρα…








Επίσης λάφυρο δόθηκε και στον διοικητή της ΔΑΝ Μεγίστης κ. Λαγογιάννη ενώ για το τέλος άφησαν το  αναμνηστικό του συλλόγου βρακοφόρων το οποίο απένειμε και ο γενικός αρχηγός του συλλόγου στον ιερέα του νησιού Πάτερ Γεώργιος ο οποίος συγκινημένος το παρέλαβε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου