Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Ανέλαβαν δράση τα ''πράσινα ''' παιδιά ! Συγχαρητήρια!

Η οικονομική κρίση υπέβοσκε χρόνια κάτω από τη μύτη μας, αλλά δώσαμε σημασία μόνο όταν άδειασαν οι τσέπες μας... Η περιβαλλοντολογική κρίση  μπορεί να μην έκανε το ''μπαμ'' της ακόμα,  αλλά τα σημάδια ότι έρχεται σαν ''λάβα'' να ισοπεδώσει τα πάντα, είναι πλέον αισθητά στην καθημερινότητα μας. Όλοι αναρωτιούνται γιατί αφανίστηκαν οι εποχές του έτους και το φθινόπωρο έγινε ένα με το χειμώνα κι η άνοιξη όμοιο με το καλοκαίρι.... γιατί ο χειμώνας δεν είναι πια χειμώνας και γιατί το καλοκαίρι είναι άλλοτε πολύ ζεστό και άλλοτε διατηρεί την ψύχρα της χειμωνιάς. Όλοι αναρωτιούνται και όλοι το συζητάνε κατά καιρούς αλλά κανείς μα κανείς δε σηκώνεται από την καρέκλα να κάνει κάτι. Όλα μένουν στα λόγια γιατί απλά δεν έχουμε καταλάβει το μέγεθος της καταστροφής που προκαλούμε καθημερινά στη φύση, με αποτέλεσμα να μετατρέπουμε τη γη σε μια μεγάλη εστία μόλυνσης που ότι αναπνέουμε και ότι τρώμε να εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μας. Το χειρότερο δε όλων, είναι πως οι ιοί μεταλλάσσονται συνεχώς και γίνονται όλο και πιο έξυπνοι προσπερνώντας ειρωνικά την επιστήμη που λειτουργεί σε '' slow motion'' αναφορικά με τους δικούς τους ρυθμούς.
Ναι! οι δυνατότητες του ανθρώπου είναι τεράστιες δε διαφωνούμε....
Ναι! αν κοιτάξουμε γύρω μας θα δούμε πολλά από τα απίστευτα δημιουργήματα του ανθρώπινου νου.... αλλά η φύση, το περιβάλλον που ζούμε συνέβαλε στο να μεγαλουργήσουμε και κυρίως στο να υπάρχουμε! Οι άνθρωποι όμως μπροστά στις ανακαλύψεις τους, ξέχασαν αυτό που τους δίνει πραγματικά ζωή. Αχάριστοι όπως είμαστε και αχόρταγοι συνεχίζουμε να λεηλατούμε τον παράδεισο που μας χαρίστηκε με αποτέλεσμα να γινόμαστε το ίδιο το πρόβλημα και συνάμα μέρος της λύσης του. Ο εθελοντισμός, η προσφορά  δηλαδή προσωπικής ενέργειας, χρόνου και εργασίας σε δράσεις προστασίας του κοινού μας περιβάλλοντος, είναι λοιπόν πολύ σημαντική και ταυτόχρονα η πιο αποτελεσματική μορφή συμμετοχής μας στη λύση του προβλήματος.Μπορούμε όλοι να οργανώσουμε, ή να συμμετέχουμε σε δράσεις εθελοντισμού για το περιβάλλον, εντοπίζοντας τις προτεραιότητες στην περιοχή μας και αναλαμβάνοντας δράση δηλώνοντας με το παράδειγμά μας πως υπάρχει ένας πλανήτης, ένας κόσμος, ένας σκοπός!
Αυτό έκανε και μια μικρή ομάδα παιδιών στο ακριτικό Καστελλόριζο( έχοντας τη συμπαράσταση δύο συνοδών) που βάφτισαν τη σημερινή ημέρα ''ημέρα καθαριότητας'' και ξεχύθηκαν στους δρόμους κρατώντας μια μαύρη σακούλα στο χέρι. Σίγουρα τέτοιες προσπάθειες είναι αξιέπαινες και ευχή μας είναι να λειτουργήσουν ως ''ξυπνητήρι'' για τον υπόλοιπο κόσμο ώστε να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας και να σταματήσουμε την ''έκρηξη'' της περιβαλλοντολογικής κρίσης που πλησιάζει και είναι μη αναστρέψιμη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου